جذابیت بازار صادراتی قطر
بازار صادراتی قطر چه نفعی برای ایران دارد؟ احتمالا خیلی از تجار و بازرگانان علاقه به صادرات به کشور قطر را دارند اما نمی دانند که بازار صادراتی این کشور به چه صورت است و به طور کل اطلاعات کافی در زمینه صادرات به قطر را ندارند. در این مقاله قصد داریم تا صفر تا صد صادرات به قطر و بازار صادراتی قطر به شما توضیح دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه باشید.
بازار صادراتی قطر و اقتصاد قطر برای تجارت چگونه است؟
قطر یکی از کشورهایی است که امروزه بسیاری از شرکتها و همچنین کشورها علاقه به تجارت با آن را دارند. اما خوب احتمالا اولین سوالی که از خودتان میپرسید این است که اقتصاد قطر و ثروت قطر از چه منبعی سرچشمه میگیرد؟
اقتصاد قطر بر پایه بهره برداری از نفت و گاز استوار است. در واقع قطر با استفاده از پول نفت و گاز توانسته به یک کشور ثروتمند در خلیج فارس تبدیل شود. در سال ۲۰۱۹ تولید ناخالص داخلی این کشور چیزی در حدود ۱۹۱ میلیارد دلار بود که تقریبا نسبت سال قبل ۰.۱ درصد افزایش یافته بود.
همچنین این نرخ در سالها ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ نیز روند افزایشی را به خود گرفته است. باید به شما بگوییم کشور قطر در دسته کشورهایی قرار میگیرد که بالاترین نرخ GDP را به خود اختصاص میدهد. یکی از فواید تجارت با قطر بازار کلیدی برای سرمایه گذاری و تجارت است.
به عبارت دیگر شما هم میتوانید به قطر به چشم یک فرصت نگاه کنید و هم میتوانید با استفاده از صادرات به قطر به سودآوری خوبی دست پیدا کنید. اما خوب احتمالا از خود میپرسید که چرا باید به قطر به عنوان یک فرصت نگاه کنید. در طی سالهای اخیر قطر از بحرانهای مختلفی گذشته است.
یکی از این بحرانها تغییرات قیمت نفت وگاز بود و توانست ضربه سنگینی را به اقتصاد قطر در سال ۲۰۱۵ بزند. اما با این حال قطر به راحتی توانست از این بحران گذر کند و رشد اقتصادی قابل قبولی داشته باشد. به علاوه قطر در حال هزینه برای زیر ساختهای کشور است و چشم انداز خوبی در زمینه اقتصادی و آموزشی دارد.
بازار صادراتی قطر و اقتصاد قطر برای تجارت چگونه است؟
بازار صادراتی قطر و اقتصاد قطر برای تجارت چگونه است؟
چرا بازار صادراتی قطر اهمیت دارد؟
یکی از دلایل اهمیت بازار صادراتی قطر ارتباطات نزدیک قطر به ایران و همچنین مناسب بودن زیر ساخت ها برای تجارت با ایران است. به همین منظور قطر میتواند برای صادرات ایران اهمیت فراوانی داشته باشد. علاوه بر این صادر کنندههای بزرگ دنیا مانند آمریکا، بریتانیا و استرالیا در قطر به صادرات میپردازند و حتی در پروژه ها و شرکت های مختلف قطری سرمایه گذاری می کنند.
به طور مثال ارزش تجارت قطر و استرالیا در سال ۲۰۱۹ چیزی در حدود ۲.۱۳ میلیارد دلار بوده که همین موضوع میتواند اهمیت بازار صادراتی قطر بیش از گذشته به ما یادآورد شود. به علاوه کشور قطر با توجه به افزایش تجارت با کشور های مختلف به طور مرتب بنادر اقتصادی و مناطق آزاد موجود را توسعه می دهد.
به طور مثال در طی سال های اخیر قطر بند حمد که یک بندر چند منظوره است را توسعه داده و به همین منظور سبب تسهیل، رشد و همچنین تنوع در صادرات و واردات محصولات به کشورش شده است.
اگر بخواهیم از ویژگی های بندر حمد در قطر به شما بگوییم، بر اساس آمار هایی که گمرک قطر انتشار داده این بندر می تواند سالانه ۶ میلیون کانتینر را جاه جا کند و به طور کل ۱.۷ میلیون تن کالای عمومی، ۱ میلیون تن غلات غذایی و ۵۰۰۰۰۰ وسیله نقلیه را جا به جا کند.
همچنین قطر در توسعه این بندر سعی کرده تا سیستمهای امنیتی و ایمنی این بند را افزایش دهد.
باید به شما بگوییم که علاوه بر این بندر قطر در سالهای آتی قصد دارد بنادر دیگر را نیز همانند بندر حمد گسترش و توسعه دهد. به طور مثال یکی از پروژه ها توسعه بندر رویس است. البته فاز اول توسعه این بندر در سال ۲۰۱۵ آغاز شد اما فاز های بعدی برای توسعه هنوز شروع نشده است.
چه کشورهایی با قطر روابط تجاری داشتهاند؟
در سالیان اخیر، کشورهای اتحادیه اروپا، چین، آمریکا رقیب تجاری ایران بوده و بیشترین صادرات به قطر را داشتهاند.
قطر بیشترین صادرات را به ترتیب به ژاپن، کره جنوبی، هند، چین، سنگاپور، تایلند و برخی کشورهای دیگر نظیر آمریکا و انگلستان داشته است.
در سالیان اخیر چه کالا هایی بیشتر به قطر صادر شده است؟
در سالیان اخیر مهمترین کالا صادر شده به قطر ژنراتور، هواپیما، اتوموبیل، ماشین آلات صنعتی بوده است و قطر این کالاها را از کشور هایی همچون آمریکا و بریتانیا وارد کشور کرده است.
البته علاوه بر این کالا ها مهم ترین کالاهای صادراتی به قطر محصولات کشاورزی است. همانطور که میدانید کشور قطر از نظر شرایط آب و هوایی در شرایط نامطلوبی قرار دارد.
علاوه بر این کمبود زمین های کشاورزی و همچنین کمبود آب شیرین سبب شده تا قطر به فکر صادرات محصولات غذایی از کشور های همسایه و دیگر کشور ها باشد. البته در سال های اخیر کشور قطر سعی کرده تا با استفاده از تصفیه آب و روش های مختلف کشاورزی در قطر را رونق دهد اما به طور کل این استراتژی تاکنون موفق نبوده و قطر برای برخی از محصولات کشاورزی نیاز به صادرات از کشور های دیگر دارد.
برای شروع به صادرات به قطر چه کالاهایی را صادر کنیم؟
کمبود زمینهای کشاورزی در قطر آن را به بزرگترین وارد کننده محصولات کشاورزی، میوه و سبزیجات کرده است.
به طور مثال این کشور بزرگ ترین وارد کننده گوجه فرنگی، بادمجان، کلم، خیار و خیارشور از ایران است. به علاوه پس از کالا های کشاورزی، محصولات ساختمان سازی مانند قیر و سنگ گچ بیشترین صادرات را به قطر داشته است. شما میتوانید برای شروع به صادرات در بازار قطر از محصولات کشاورزی استفاده کنید.
به علاوه صنایع دستی،آجیل و زعفران نیز جزء محصولاتی محسوب می شوند که در قطر متقاضی های فراوانی دارد و میتوانند گزینه مطلوبی برای صادرات باشند.
با توجه به این که ایران از تولید کنندگان برتر زعفران در جهان است، در این میان رابطه ی دیپلماتیک خوب ایران با قطر، این کشور را به یکی از بهترین بازار های صادراتی برای ایران تبدیل میکند. همینطور نزدیک بودن قطر به ایران نیز هزینههای صادراتی را کاهش میدهد.
با توجه به نزدیک بودن جام جهانی و برگزاری آن در قطر، میتوان از این فرصت استفاده کرد و کالاهای خود را به بازار جهانی معرفی کرد.
عوارض گمرکی برای محصولاتی صادراتی چگونه تعیین میشود؟
یکی از سوالاتی که بازرگانان برای تجارت در بازار صادراتی قطر با آن روبر میشوند میزان عوارض گمرکی در این کشور است. عوارض گمرکی در این کشور بر اساس مبلغ فاکتور و به میزان ۵ درصد از مبلغ فاکتور محاسبه می شود.
البته تمامی محصولات نیز این چنین نیست و برخی محصولات نظیر محصولات دود زا، تنباکو، توتون و … دارای مالیات های سنگین و عوارض گمرکی ۱۰۰ درصد می باشند. البته با توجه به توافقات امضاء شده در حوزه کشور های خلیج فارس و توافقات ایران و قطر عوارض گمرک اضافی و همچنین مالیات های سرسام آور در این کشور از بازرگانان ایرانی گرفته نمی شود.
آیا بازار صادراتی و به طور کل تجارت قطر نیاز به آموزش دارد؟
در جواب این سوال باید به شما بگوییم بله، تجارت با قطر نیاز به آموزش دارد و اگر شما ندانید که از چه طریقی تجارت را شروع کنید ممکن است با ضرر های سنگینی روبرو شوید. یکی از نکات کلیدی خصوصا در بازار صادراتی قطر دانستن تمامی قوانین گمرکی قطر است.
شما باید از لیست تمامی کالاها چه ممنوعه و چه محصولاتی که معاف از مالیات هستند اطلاع داشته باشید. به علاوه شما باید با وارد کننده آن محصول که قصد صادراتش را دارید قرار ملاقات بگذارید و با این فرد مذاکره کنید. برای مذاکره با افراد در قطر شما نیاز به ۲ زبان عربی و انگلیسی دارید. البته تنها دانستن این ۲ زبان کافی نیست و شما برای صادرات موفق نیازمند زبان مذاکره نیز هستید.در زمینه تجارت نیاز به آموزش دارید.
به همین دلایل توصیه می کنیم که حتما راهنمای جامع تجارت به قطر را مطالعه کنید و در وبینار های آموزشی صادرات به قطر شرکت کنید تا هیچ گونه نقطه ضعفی برای تجارت با قطر باقی نماند.
البته وبینارهای آموزش تجارت با قطر نیز وجود دارد که در آن مدرس به طور کامل بازار های تجاری و بازار صادراتی کشور قطر را تحلیل و بررسی که می تواند بسیار مفید و کاربردی برای تجارت باشد. با وبینارهای آموزشی آموزش تجارت با امارات و قطر با اپوایزر همراه باشید.
با ما همراه باشید و رویدادهای مارا دنبال کنید.
برای ارتباط سریع با کارشناسهای ما در واتس اپ پیام بگذارید:
۰۹۱۰۹۰۹۹۰۶۴
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.